B

Bij Hippisch Centrum Emmen is altijd iets te doen!

 

Het hele jaar door is er iets te doen bij Hippisch Centrum Emmen.Hieronder lees je er alles over!


 

 Ponykamp 2020

ponykamp website

 Hoe ziet een week ponykamp er bij ons uit?

Het wordt een onvergetelijke week, waarbij kinderen nog vertrouwder raken met de paarden en waarbij nieuwe vrienden en mooie herinneringen worden gemaakt. We gaan natuurlijk iedere dag paardrijden en gaan daarbij allerlei verschillende dingen doen. Zonder zadel rijden, dressuur- en springlessen, bosritten door spannende smalle paadjes, spelletjes op de pony, voltige, carrousel en pimp my pony! Wij vinden het belangrijk dat de kinderen ook leren dat bij het hebben van een paard meer komt kijken dan alleen het rijden, ook de verzorging komt dus uitgebreid aan bod. Daarnaast geven we theorielessen, doen we ook heel veel spelletjes zonder paarden, is er een super gezellige bonte avond en blijven ze een nachtje op de manege slapen (alleen als de situatie het toelaat).

Ponykamp week 1 - 6 juli t/m 10 juli

Maandag t/m woensdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en van donderdag 14.00 uur tot vrijdag 14.00 uur.

Ponykamp week 2 - 10 aug t/m 14 aug

Maandag t/m woensdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en van donderdag 14.00 tot vrijdag 14.00 uur. 

 

Kosten: € 195,- per persoon

Iedereen vanaf 8 jaar met minimaal 1 jaar ervaring (niet in een mini maar in een tinkygroep) is welkom. Als meerdere jeugdruiters (13 t/m 17 jaar) zich opgeven gaan we daar een apart en uitdagend programma voor maken. 

 

 

 

 

 

 


5-sterren-378x500FNRS wedstrijden


Hippisch Centrum Emmen biedt haar ruiters diverse mogelijkheden om wedstrijden te rijden. Het hele jaar door organiseren we (onderlinge) FNRS wedstrijden in de discplines dressuur, springen en vaardigheid. Op deze manier kun je je
 voortgang toetsen aan een onafhankelijke officiële jury en kun je tevens de voortgangsdiploma’s behalen.
 De ruiter zal voor een beoordelingsjury een aantal verplichte oefeningen met het paard moeten voordoen.
 Deze dressuurdiploma’s zijn landelijk erkend door de FNRS. Bij je inschrijving 
bij de manege schrijf je je ook in bij de FNRS, je krijgt hierbij een paspoort waar je wedstrijd resultaten in worden
 bijgehouden.

 

 

Hoe werkt een FNRS wedstrijd precies? Alles wat je hiervoor moet weten kun je hier lezen: 

FNRS Dressuur Wedstrijd INFO

 


 

Buitenritten

 

buitenrit 1Hippisch Centrum Emmen organiseert in de lente en de zomer buitenritten door het prachtige recreatiegebied De Grote Rietplas. De buitenritten vinden meestal plaats in het weekend en zijn altijd onder begeleiding. Ook ruiters van buitenaf zijn van harte welkom om mee op buitenrit te gaan. We rijden in groepsverband met maximaal 10 deelnemers per groep (minimaal 1 jaar rijervaring is vereist).

Ga jij met ons mee op buitenrit? Schrijf je dan in op het prikbord in de manege of neem telefonisch contact met ons op.

 

 

 

 

 


 

Dauwtraprit

 

Ben jij een vroege vogel? Ook deze zomer gaan we weer dauwtrapritten organiseren. Dit is er niet voor niets eentje voor de vroege vogels, we zullen namelijk al vertrekken om 6.00 uur in de ochtend om de vroege natuur te zien ontwaken. Misschien spotten we zelfs een paar reeën, hazen of konijnen! Een genot voor iedere ruiter en een ervaring die je niet mag missen. Na 2 uur rijden zal er een heerlijk, compleet verzorgd, ontbijt klaarstaan in de manege. We rijden in groepsverband met maximaal 14 ruiters.

We zullen zo snel mogelijk de data bekend maken voor de dauwtrapritten.

 De dauwtraprit kost € 25,- pp en is inclusief ontbijt

 Voltigelessen

voltige

Van voltige leer je goed in balans zitten en de beweging van je paard te volgen. HCE organiseert regelmatig voltigelessen. Houd onze website in de gaten voor de volgende voltigeles!

 


 

Subcategorieën