P

Paardrijden met oog voor plezier, kwaliteit en veiligheid

 

Onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs en instructrices die zelf ook veel ervaring hebben in de paardensport, worden er  paard- en pony rijlessen gegeven aan zowel beginnende als gevorderde ruiters.


Als beginnend ruiter wordt er altijd gestart met privé lessen, via deze persoonlijke benadering worden de grondbeginselen van het paardrijden snel bijgebracht. Hierna wordt de ruiter, afhankelijk van leeftijd en niveau, ingedeeld in een groepsles. Wij geven zowel dressuur als springlessen op recreatie- en wedstrijdniveau. Verder proberen wij u kennis te laten maken met verschillende disciplines van de paardensport zoals carroussel en voltige. Daarnaast gaan we regelmatig op buitenrit en worden er officiele FNRS wedstrijden en andere leuke activiteiten georganiseerd voor onze lesklanten. 

rijlessen 


lessen3HCE Ruiteropleiding - jouw ruitercarriére stapsgewijs in beeld

De ruiteropleiding, in de vorm van een diploma stappenplan, is gebaseerd op de ruiteropleiding van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) en bestaat uit verschillende niveau's die elk een aantal verschillende vaardigheden en theorie bevat. De HCE Ruiteropleiding is speciaal ontwikkeld voor de jeugd en is om meer inzicht te krijgen in je ruiter carrière. Het is een individueel ontwikkelplan voor alle ruiters/amazones die leren paardrijden bij HCE. Het geeft niet alleen de ruiter zelf, maar ook de mensen om hen heen inzicht in waar ze staan en wat ze de komende tijd gaan leren. Op deze manier worden vorderingen beter zichtbaar en krijgen de lessen meer structuur en een duidelijk doel.

 

 


minisMiniruiters - voor kinderen van 6 tot 7 jaar

Om de kinderen die bij ons rijden op een leuke, speelse manier vertrouwen te laten krijgen met het paardrijden,  hebben wij de zogeheten ‘mini-ruiters’. Voor kinderen van zes en zeven jaar bieden wij de mogelijkheid om hier aan deel te nemen. Tijdens deze les, van een half uur per week, zal spelenderwijs het ponyrijden worden geleerd. Vooral het vertrouwen tussen het kind en de pony staat hierbij centraal. Om dit vertrouwen te krijgen hebben wij speciaal hiervoor rustige, ervaren pony’s. 

 

 


paardleasen

Paard of pony leasen

Altijd al een eigen paard of pony willen hebben, maar vormen factoren als tijd, kosten en verplichting een belemmering? Of wil je liever eerst eens een paar maanden proberen of een eigen paard echt wat voor jou is? Dan is het leasen van een paard of pony misschien een optie voor jou! 


Leasen is een soort huren. Voor een vast bedrag per maand kan je een paard of pony leasen bij Hippisch Centrum Emmen die je mag verzorgen en waarop je elke dag een uur mag rijden. Hierbij is alles inbegrepen, zoals stalling, verzorging, zadel/hoofdstel/halster, kosten dierenarts, hoefsmid, tandarts enz. Ook mag je gebruik maken van al onze faciliteiten. Lijkt het jou wel wat om je 'eigen paard of pony' te hebben? Informeer naar de mogelijkheden en de voorwaarden.

 


 

rijlessen2 

 

Voor een afspraak of proefles kunt u telefonisch contact met ons opnemen of een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Uiteraard mag u ook gewoon langskomen!