H

Het laatste nieuws

Corona update

 UPDATE 22 JAN 2021

Er zijn géén groepslessen tot nader bericht. Houd onze website en mail goed in de gaten wanneer de maatregelen weer veranderen. 

 

We hebben even gewacht met een bericht omdat er nog veel onduidelijk was over wat de nieuwe, aangescherpte maatregelen voor ons betekenen. Helaas zien we geen andere mogelijkheid dan alle lessen t/m 19 januari niet door te laten gaan. Les geven aan volwassenen is helemaal niet toegestaan en les geven aan kinderen mag alleen in de buitenlucht. Het is absoluut geen optie om de kinderlessen buiten te laten plaatsvinden, meerdere factoren spelen hierbij een rol. Veiligheid staat bij ons voorop en les geven in de buitenbak in de huidige weersomstandigheden levert gevaarlijke situaties op. De pony's en paarden zijn niet gewend om rond deze tijd van het jaar buiten te lopen, ze zijn frisser en schrikken snel. Het is bijna oud & nieuw en ook al mag er geen vuurwerk worden afgestoken gebeurt dit toch regelmatig in de achterliggende wijk. 

 

We zijn net als jullie teleurgesteld in dit besluit maar het is heel fijn om te zien hoeveel hartverwarmende reacties we al weer hebben ontvangen van jullie. Hopelijk mogen we na 19 januari weer starten met alle lessen. Tot die tijd zullen we de paarden goed verzorgen en proberen we jullie via Instagram en Facebook een beetje op de hoogte te houden van de gebeurtenissen op de manege. 
Zodra de lessen weer mogen plaatsvinden worden er meerdere dinsdagen en zondagen ingepland om alle gemiste lessen z.s.m. in te halen. Heel erg bedankt voor jullie steun en begrip.

 

Hartelijke groet,
 
Team HCE

 

 

Aangepast lesrooster tijdens kerstvakantie

In verband met de feestdagen hebben we een aangepast lesrooster in de kerstvakantie.


We geven op de volgende dagen wél les:
- Maandag 21 december
- Woensdag 23 december

- Maandag 28 december
- Woensdag 30 december 
- Zaterdag 2 januari


Alle andere lesdagen vallen op een feestdag en gaan niet door. 

Nieuwe maatregelen n.a.v. persconferentie 29 sept.

Gisterenavond kondigden premier Rutte en minister De Jonge nieuwe maatregelen aan die per 29 september 18.00 uur voor minimaal 3 weken gelden.

We kunnen gelukkig blijven paardrijden: lessen, trainingen en wedstrijden mogen doorgaan. Er mag alleen geen publiek (ook geen ouders) meer bij zijn, alleen noodzakelijke begeleiding voor de uitoefening van de sport. Dat betekent dat ouders de komende drie weken dus ook niet meer naar trainingen en lessen van hun kinderen kunnen kijken. Ouders en/of begeleiders kunnen tussendoor naar huis gaan of bijvoorbeeld in de auto wachten. Wel mag er één persoon per ruiter mee de manege in om te helpen/begeleiden met opzadelen. Zodra het paard opgezadeld is verlaat deze persoon de accommodatie weer en mag aan het einde van de les weer terugkomen om te helpen met afzadelen. Ruiters moeten de sportaccommodatie verlaten zodra zij klaar zijn met hun les, training en/of wedstrijd. De kantine gaat tijdelijk dicht. 

Het is duidelijk dat het aantal besmettingen stijgt en er aangepaste regels nodig zijn om het virus in te perken. We moeten koesteren dat trainingen, lessen en wedstrijden in grote lijnen op dezelfde wijze door kunnen gaan. Dit kan alleen indien wij ons allen aan deze maatregelen (blijven) houden. Een verzoek aan jullie, blijf alert op het bewaren van afstand en de hygiëne de komende weken. 

Met vriendelijk groet,
 
Team HCE

Geen open dag, wel gratis proeflesdag

 

We hebben besloten om vanwege de vele corona-maatregelen en veiligheid dit jaar de open dag niet door te laten gaan. Onze open dagen trekken altijd veel bezoekers waarbij het erg druk wordt, dit is normaal gesproken natuurlijk fantastisch maar niet gezien de huidige situatie waarbij het advies is om drukte te vermijden. Wij denken dat we de veiligheid van de bezoekers/medewerkers/vrijwilligers niet genoeg kunnen garanderen en organiseren daarom geen open dag maar een ‘proeflesdag’. Deze proeflesdag is bedoeld voor zowel kinderen (vanaf 6 jaar) als volwassenen die kennis willen maken met het paardrijden. Je krijgt de kans om een kijkje op ons bedrijf te nemen en een gratis proefles van een kwartier te doen.

 

Schrijf je op tijd in want vol = vol!

Je kunt je inschrijven t/m woensdag 23 september via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via ons contactformulier hier op de website onder het kopje contact. Je kunt een voorkeur voor de middag of de ochtend doorgeven. Bij je inschrijving graag het volgende vermelden: naam, adres, telnmr, leeftijd, lengte, gewicht en ervaring. Uiterlijk donderdag 24 september ontvang je van ons bericht over de tijd en verdere informatie. Klik om naar het contactformulier te gaan.

Hopelijk volgend jaar weer een spetterende open dag met veel drukte, shows en demonstraties!

 

 

Horeca weer open

Vanaf woensdag 3 juni kun je weer bij ons terecht voor een heerlijk bakje koffie. Het is namelijk toegestaan om ook de horeca weer te openen, weliswaar onder strikte voorwaarden. Gezien het feit dat we nog steeds zo min mogelijk mensen op het bedrijf mogen hebben, is er, buiten voor de entree een terras. Hier kun je heerlijk zitten en een hapje/drankje nuttigen, welke je binnen in de hal aan het loket kunt bestellen. Het is niet toegestaan om in de hal te blijven hangen of aan de bakrand te staan en te kijken naar de les van je kind. Alleen als het weer het niet toelaat om op het terras te zitten zullen wij de kantine binnen openen. Voor een toiletbezoek mag je de manegehal betreden, hierna dien je meteen weer terug naar het terras/kantine te gaan.  


 
Regels terras/kantine:
 
-        Ontsmetten bij de ingang. Altijd eerst je handen ontsmetten met handgel. 
-        Kom zoveel mogelijk alleen mee met de les van je kind/vriend/vriendin/familielid.
-        Iedereen houdt 1,5 meter afstand (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen en tweetallen. Vanaf drie personen wordt er gehandhaafd, daarom kunnen ook tweetallen die geen gezamenlijke huishouding vormen binnen 1,5 meter van elkaar zitten.)
-        Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt.
-        HCE kan gasten weigeren bij vermoeden van verkoudheid- en/of griepklachten.
-        Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
-        Was na het toiletbezoek grondig je handen.
-        Betaal contactloos (pin of mobiel).
-        Wanneer je je niet houdt aan de 1,5 m-regels van HCE en/of de geldende 1,5 m-regels van de overheid dan kan de toegang tot HCE worden ontzegd. Schade die het bedrijf leidt door jouw handelen in strijd met die regels kan op jou worden verhaald.


Iedereen alvast ontzettend bedankt voor jullie begrip en medewerking.

 

 

 

Altijd al willen paardrijden of wil je weer beginnen?

In deze gekke en soms ook spannende tijd is ontspanning belangrijk en hoe kun je dat nou beter doen dan op de rug van een paard? Even alles vergeten en één zijn met je viervoeter. Speciaal voor jullie hebben we een aanbieding: meld je nu aan voor paardrijles en ontvang 50 % korting op je lesabonnement (dat is een korting van maar liefst € 24,75 voor de jeugd en € 29,50 voor volwassenen).*

Wil je meer weten of meteen een afspraak maken? Bel of mail gerust!

Tussen 16.00 en 19.00 uur zijn wij telefonisch het best bereikbaar. Telnmr: 0591- 301352 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*Deze actie is geldig van 1 tm 30 juni’20

 

ACTIE 50 korting 

Buitenritten

 

Yes, het mag weer! Heerlijke buitenritten door het prachtige gebied van de Grote Rietplas! Je kunt je NU opgeven voor een rit door te mailen naar of te appen naar 0629027436 (voorwaarde is wel dat je minimaal 8 jaar bent en 1 jaar rijervaring hebt). 

Data en tijden:

- Zaterdag 30 mei 13.30 uur

- Zaterdag 6 juni 13.30 uur

- Zaterdag 13 juni 13.30 uur

- Zaterdag 20 juni 13.30 uur 

- Zaterdag 27 juni 13.30 uur

Kosten: € 15,-

 

Iedere zaterdag staat er een buitenrit gepland, ivm de grote animo is tijdig inschrijven wel handig. Mocht je een keer lastminute mee willen, stuur dan gewoon een appje of er nog een plekje is. 

 

buitenrit 1

 

Lessen kinderen en jeugd gaan weer beginnen

 

 
Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet afgelopen dinsdag 21 april hebben de KNHS en FNRS  gekeken naar wat de nieuwe maatregelen betekenen voor de paardensport. Belangrijkste wijziging op de huidige maatregelen is dat kinderen en jeugd t/m 18 jaar weer samen buiten kunnen sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Georganiseerde paardensportactiviteiten voor volwassen zijn niet toegestaan tot en met 19 mei, dit betekent dat onze accommodatie helaas dan ook gesloten blijft voor volwassenen.Vanaf woensdag 29 april gaan we weer starten met de manegelessen voor kinderen tot en met 12 jaar en jeugd van 13 t/m 18 jaar. Voor de jeugd geldt dat hierbij wel minimaal 1,5 meter afstand moet worden gehouden tussen elkaar. Er mogen geen ouders langs de rijbaan staan en de kantines blijven gesloten. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis.
 
We zijn ontzettend blij dat we weer mogen opstarten, maar willen onze paardensportactiviteiten wel zo verantwoord mogelijk aanbieden en daarom werken we met een veiligheidsprotocol van de FNRS.
 
Dit vragen wij van alle ruiters:
 • Kinderen t/m 12 jaar mogen samen sporten
 • Jeugd van 13 t/m 18 jaar mogen sporten op 1,5 meter afstand. Let er zelf dus goed op dat je deze afstand van elkaar houdt
 • Je komt alleen of met een leeftijdsgenootje (iemand uit je les)
 • Draag rijhandschoenen
 • Kom niet eerder dan 10 min voor aanvang van je les
 • Kijk bij binnenkomst in de hal op welk paard je moet rijden en wacht bij het desbetreffende paard  totdat je de bak in kunt
 • Volg de instructies op stal op de posters
 • Je ouders mogen alleen brengen en halen en niet mee naar binnen (wachten in de auto op de parkeerplaats mag natuurlijk maar ook hier geldt de regel van 1,5 meter)
 • Geef elkaar geen hand
 • Was regelmatig je handen en desinfecteer je handen bij binnenkomst in de hal en bij vertrek
 • Na het rijden dien je direct opgehaald te worden of zelf naar huis te gaan
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Ben jij, of iemand bij jou thuis, verkouden of ziek, blijf dan thuis tot je weer beter bent

Alle pony’s en paarden zullen door ons op- en afgezadeld worden.

 

Voor ouders en verzorgers
Het NOC NSF adviseert ouders en verzorgers van kinderen om onderstaande maatregelen uit te voeren:

 • Informeer uw kinderen over de algemene veiligheids- en hygiëneregels en dat ze altijd de aanwijzingen van de begeleiding opvolgen;
 • Stem met je kind je contactgegevens af zoals 06-nummer;
 • Breng je kind(eren) niet naar de sportlocatie als je kind klachten heeft van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts;
 • Breng je kind(eren) niet naar de sportlocatie als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten;
 • Breng je kind(eren) niet naar de sportlocatie als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat uw kind tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet uw kind thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;
 • Reis alleen met jouw kind(eren) of kom met personen uit jouw huishouden;
 • Breng je kind(eren) zoveel mogelijk op eigen gelegenheid naar de sportlocatie;
 • Als ouder/verzorger/begeleider heb je geen toegang tot de sportlocatie. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training van jouw kind(eren);
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de sportactiviteit op de sportlocatie;
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld de trainers, begeleiders en bestuursleden;
 • Direct na de sportactiviteit halen de ouders/verzorgers de kinderen op van de sportlocatie/afgesproken plek. Zorg ervoor dat dit moment zo kort mogelijk is.


Afmeldingen & Inhaallessen
Wij gaan er van uit dat iedereen t/m 18 jaar vanaf 29 april weer komt lessen, indien je niet komt geef dit dan door via whatsapp (0629027436). Wil je graag een inhaalles afspreken? Stuur dan een appje, dan bellen wij je zsm terug om er een in te plannen.

 

Overige vragen
Op werkdagen zij wij tussen half 11 en 11 uur bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 
 

 

Maatregelen corona virus

Beste ruiters, ouders, verzorgers, paardeneigenaren en leden,

Naar aanleiding van het laatste persbericht zijn wij helaas genoodzaakt om alle manege- en verenigingslessen, evenementen en activiteiten tot 6 april 2020 af te gelasten.

Wij blijven open voor lease- en pensionklanten, maar wij verzoeken jullie om de volgende extra maatregelen in acht te nemen:

- Kom alleen naar de manege voor de noodzakelijke training en verzorging
- Kom niet met verkoudheidsklachten naar de manege
- Geen extra bezoekers meenemen, alleen indien strikt noodzakelijk
- Vermijd contact, houd afstand van elkaar
- Draag ruiterhandschoenen om zo fysiek contact met de omgeving te beperken, was je handen bij binnenkomst en voordat je weg gaat
- Niet meer dan een persoon tegelijk in de zadelkamer

Natuurlijk volgen we de berichtgeving van RIVM en kabinet de komende tijd op de voet en houden we jullie op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Iedereen heel veel sterkte en gezondheid gewenst!

Team HCE

 

Hippisch Spektakel Emmen!

 

Schermafbeelding 2019 10 09 om 14.42.54

 

Op zondag 12 januari organiseert Hippisch Centrum Emmen hét paardenevenement van 2020!! Show & Spektakel dat je niet mag missen, met de grootste namen van Nederland!!!


 

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

OPEN DAG 2019

Zondag 29 september hebben wij onze jaarlijkse open dag met wederom een schitterend programma! Niemand minder dan Grand Prix amazone en Youtube ster Danielle van Mierlo komt een clinic geven. Na afloop blijft ze zelfs nog voor een meet&greet! Ook komt Harry Streutker met zijn team van het Drents Vierspan een spectaculaire clinic geven met z'n 4 Arabofriezen. Verder zullen de ruiters van Hippisch Centrum Emmen verschillende demonstraties geven zoals een springclinic, een dressuurclinic en een kur op muziek door het carrousel team. 

Naast de vele shows en demonstraties is er nog veel meer leuks:

- gratis ponyrijden

- springkussen

- schminken

- leuke stands

- pony's poetsen

- spelletjes

Open dag 2019 DEF

 

 

Startlijst 30-6-2019

Hierbij de startlijst voor de FNRS dressuur wedstrijd van aanstaande zondag 30 juni;

 

aa7f0f41 f773 48f0 b827 0b3d169ce4cc

Zomerrooster 2019

Aangepaste lestijden!


De zomervakantie komt er weer aan. Tijdens de vakantie zullen we werken met een zomerrooster voor de lessen.
Inhalen kan uitsluitend tijdens de speciale 'inhaal uren' en alleen op afspraak. Voor de jongere ruiters is dat op maandag 16 uur en donderdag 18 uur. Voor de miniruiters is dat op zaterdag 12 uur en voor de volwassenen op donderdag om 19 uur.
Hieronder vind je het schema voor de periode van 15 juli t/m 25 augustus. Eerst zie je de tijd waarop je normaal rijdt, daarachter staat je nieuwe, aangepaste lestijd!


Voorbeeld: je rijdt normaal gesproken op maandag 20.00 uur, dan is je nieuwe lestijd 19.00 uur.
LET OP! WEES OP TIJD!


20 minuten voor aanvang van je nieuwe lestijd gaan we indelen, zodat iedereen nog rustig een kwartier de tijd heeft om op te zadelen. Als je later dan 20 minuten voor aanvang van je les bent, kun je helaas niet meerijden.

Maandag
16:00 -> 16:00 + inhalers
17:00 -> 17:00
18:00 -> 18:00
19:00 (Rocky-Anouk) -> 18:00
19:00 (Jip-Stefan(ie)) -> 19:00
20:00 -> 19:00

Iedere maandag is er om 16.00 uur een inhaal uur voor Tinky & Rocky. Hier kun je je voor inschrijven in de kantine.

Woensdag
09:30 -> maandag 19.00

14:00 +14:30 -> 16:00
15:00 + 15:30 ->16:30
16:00 -> 17:00
17:00 -> 17:00
18:00 -> 18:00
19:00 -> 19:00
20:00 -> 19:00

Donderdag
16:00 -> 17:00
17:00 -> 17:00
18:00 -> 18:00 + inhalers
19:00 -> 19:00
20.00 -> 19.00 + inhalers

Iedere donderdag is er om 18.00 uur een inhaal uur voor Tinky & Rocky ruiters en om 19.00 uur voor de volwassenen. Hier kun je je voor inschrijven in de kantine.

Vrijdag
15:30 + 16:00 -> 16:00
16:30 -> 16:30
16:00 -> 17:00
17:00 -> 17:00
18:00 -> 18:00 
19:00 -> 19:00
20:00 -> 19:00 + inhalers

Iedere vrijdag is er om 19.00 uur een inhaal uur voor de volwassenen. Hier kun je je voor inschrijven in de kantine.

Zaterdag
10:00 Carrousel les blijft in overleg om 10:00 uur
9:30 + 10:00 + 10:30 -> 10:30
11:00 -> 11.00
12:00 ->11.00
12.00 -> inhaal les voor miniruiters

Iedereen alvast een hele fijne vakantie gewenst!

Ponykamp 2019

Het is nog volop winter, maar wij denken toch alvast aan de zomer: Ponykamp! De data voor de ponykampen in 2019 zijn weer bekend.

We hebben een leuke actie voor ponykamp, als je je namelijk vóór 15 februari opgeeft dan betaal je in plaats van € 195,- maar € 179,-!

 Ponykamp 1 - 15 juli t/m 19 juli
Overdag met één nachtje slapen.

 Ponykamp 2 - 19 augustus t/m 23 augustus
Overdag met één nachtje slapen.

Let op! Minimale niveau: Tinky ruiter (moet al in de groep rijden) en 1 jaar rijervaring is vereist.
Opgeven kan bij de bar in de kantine. Wij vragen een aanbetaling van € 100,-.

 

Ponykamp 2019

 

Open dag - 16 sept

Zondag 16 september: Kom naar de Open Manegedag op Hippisch Centrum Emmen

Heb jij altijd al eens willen zien hoe het er op een manege aan toe gaat? Of willen weten wat je allemaal kunt doen met paarden en pony’s? Kom dan met het hele gezin naar de landelijke Open Manegedag op Hippisch Centrum Emmen. Van 13.00 tot 16.30 openen wij de deuren van onze manege en ben je harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Het wordt een dag vol leuke shows en demonstraties waarbij de ruiters van Hippisch Centrum Emmen diverse takken van de prachtige paardensport laten zien. Daarnaast kunnen de kinderen gratis ponyrijden, pony’s borstelen, zijn er allerlei spelletjes, een springkussen, gratis schmink en leuke kraampjes. Bij de informatiestand wordt er graag uitleg gegeven over het bedrijf, de lessen en de mogelijkheden om op een leuke en veilige manier te leren paardrijden.

Speciale actie voor nieuwe ruiters
Er geldt deze dag een speciale actie: als je je inschrijft voor rijlessen tijdens de open dag ontvang je de eerste twee lessen gratis.


Iedereen is van harte welkom op 25 september van 13.00 uur tot 16.30 uur bij Hippisch Centrum Emmen aan de Ericasestraat 109 in Erica. Voor meer informatie zie www.hce-emmen.nl of kijk op de facebookpagina www.facebook.com/hippischcentrumemmen.

 

Open Dag 2018 Emmen.nu

OPEN DAG - zondag 16 september

Noteer hem alvast in je agenda! Zondag 16 september is onze jaarlijkse Open Dag! 

 

Geen lessen ivm warmte!

Lessen afgelast ivm warmte

Maandag 30 juli gaan de lessen niet door, vanaf woensdag 1 aug wordt er weer les gegeven!

Dank voor jullie begrip en geniet van het zomerweer!

Groeten,

Team HCE

Ponykamp 2018

Wil jij samen met je vrienden/vriendinnen te gekke dagen beleven tussen de pony's en paarden? Geef je dan nu op voor één van onze fantastische, gezellige, leerzame en onwijs leuke zomerkampen!

 

Data:

- Week 1: 24 juli t/m 27 juli - Overdag met één nacht slapen 

Prijs: € 195,-

- Week 2: 27 aug t/m 31 aug- Overdag met één nacht slapen

Prijs: € 195,-

 

ponykamp 2018 fb

Studenten kamers te huur

 

Aan de Ericasestraat 109 zijn per direct  2 (studenten)kamers van ongeveer 18 m2 beschikbaar. Iedere kamer beschikt over vloerbedekking, een wastafel met spiegel en planchet. De muren zijn in een lichte kleur gesausd en er zit luxaflex voor de ramen. Er zijn een woonkeuken (incl. twee keukenblokken en een wasmachine), twee wc’s en een douche op de begane grond aanwezig. Je woont samen met 3 huisgenoten. De kamers worden verwarmd middels CV.

Voor het pand is een bushalte gelegen waardoor je binnen 10 min. in Emmen centrum staat. Het pand is gelegen aan recreatiegebied Parc Sandur waar een recreatieplas, zwembad, golfbanen, fitness, restaurants en een supermarkt aanwezig zijn, dit alles op slechts 4 min. fietsafstand.  De huurprijzen zijn inclusief gas, water en elektriciteit, tv en internet.

Voor meer info of om een afspraak te maken: 0591-301352 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Huurprijs p/m : € 275,- incl. 

 

 

kamers


 

 

Nieuwjaarsborrel

Zondag 7 januari 2018

 

Graag luiden we samen met jullie allemaal het nieuwe jaar in. En met samen bedoelen we iedereen die op Hippisch Centrum Emmen rijdt, voedert, springt, knuffelt, instrueert, schrijft, koffie schenkt, veegt, koffie drinkt, opbouwt, kortom iedereen!


We nodigen je van harte uit om zondag 7 januari samen met ons te proosten op een fantastisch en hippisch 2018! We ontvangen je graag om 16.00 uur in de kantine met een feestelijk drankje, waarbij je kunt genieten van een mooie Nieuwjaarscarrousel van de carrousel groep.

Graag tot zondag 7 januari!

Team HCE  

champagne glasses at new years eve 1446723256 EtDM slide

Aangepast lesrooster

In verband met de feestdagen hebben we een aangepast lesrooster in de kerstvakantie. Vanaf maandag 25 december t/m dinsdag 2 januari zijn wij gesloten en gaan de lessen niet door. Dat betekent dat er vanaf woensdag 3 januari weer les gegeven wordt. Uiteraard kunnen deze lessen ingehaald worden. Je kunt hiervoor een afspraak maken in de kantine. 
Op 27, 28 en 29 december organiseren we de Indoor Dressuurdagen, als je het leuk vindt mag je natuurlijk komen kijken!

OPEN DAG - ZONDAG 8 OKTOBER

13.00 - 16.30 uur - Hippisch Centrum Emmen

Met o.a.:
✦ Spectaculaire demonstratie van vierspan-rijder Harry Streutker met zijn Arabo-Friezen
✦ Een kür op muziek door dressuuramazone Loes Corsel 
✦ Cross demonstratie
✦ Parcours springen
✦ Dressuurclinic 
✦ Voltige demo
✦ Gratis ponyrijden!
✦ Gratis schminken
✦ Springkussen
✦ Ruitersport Katerbarg
✦ Hoefsmid demonstratie
✦ Informatiestand Het belooft een mega gezellige dag te worden! Kom je ook?!

21271239 1524145107623602 2675077121212501599 n

 

Zomerrooster in zomervakantie

 

Aangepaste lestijden van 24 juli t/m 2 september


De zomervakantie komt er weer aan. Tijdens de vakantie zullen we werken met een zomerrooster voor de lessen. Om een kleine inschatting te kunnen maken van de opkomst voor de lessen willen we jullie verzoeken om in de kantine aan de bar even door te geven wanneer je op vakantie gaat en dus niet komt rijden. 

Inhalen kan uitsluitend tijdens de geplande ‘inhaal uren’ en alleen op afspraak. Wanneer deze zullen zijn zal later nog gecommuniceerd worden.

Hieronder vind je het schema voor de periode van 24 juli t/m 2 september.
Eerst zie je de tijd waarop je normaal rijdt, daarachter staat je nieuwe, aangepaste lestijd! 
Voorbeeld: je rijdt normaal gesproken op maandag 20.00 uur, dan is je nieuwe lestijd 19.00 uur. 
 

LET OP! Wees op tijd!

Tijdens het zomerrooster gaan we 20 minuten voor aanvang van je les indelen, zodat iedereen nog rustig een kwartier de tijd heeft om op te zadelen. Als je later dan 20 minuten voor aanvang van je les bent, kun je helaas niet meerijden. 
 

Maandag 

16:00 --> 17:00 
17:00 --> 17:00
18:00 --> 18:00
19:00 --> 19:00
20:00 --> 19:00
 

Woensdag

09:30 --> donderdag 20.00 
14.00 MINI’s > 16.00
14.30 MINI’s > 16.00
15.00 MINI’s > 16.30 
15.30 MINI’s > 16.30 
16:00 --> 17:00
17:00 --> 17:00
18:00 --> 18:00 
19:00 --> 19:00
20:00 --> 19:00
 

Donderdag

16:00 --> 17:00
17:00 --> 17:00
18:00 --> 18:00
19:00 --> 19:00 
20.00 --> 19.00 
21.00 --> 20.00 
 

Vrijdag

15.30 MINI’s --> 16.30
16:00 --> 17:00
17:00 --> 17:00
18:00 --> 18:00 
19:00 --> 19:00
20:00 --> 19:00
 

Zaterdag

10:00 Carrousel les blijft in overleg om 10:00 uur
10.00 Guppen --> 11.00 
11:00 --> 12.00
12:00 --> 12.00

 

Thema ponykamp 2017 bekend!

✨Thema PONYKAMP 2017 bekend!! 

Het thema van dit jaar is.........GLITTER & GLAMOUR!! Dat betekent heel veel bling bling en een 'glamoureus' programma! Wij hebben er nu al zin in!

 

Er zijn voor beide weken nog slechts enkele plekken beschikbaar! 
Week 1: 24 juli t/m 28 juli
Week 2: 28 aug t/m 1 sept

ponykamp 2017 thema glitter en glamour

 

Zitcompetitie 2017

 

 

 zitcompetitie flyer

 Doe mee en wie weet mag jij deelnemen aan de finale op HORSE EVENT!


Omdat een goede zit de basis is van goed leren paardrijden, is de FNRS zitcompetitie in het leven geroepen. Deze competitie is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een begrip. Ieder jaar doen er meer manege ruiters mee en wordt er gestreden om de titel ‘Bestzittende FNRS Manegeruiter van het jaar’. Je gaat een proef rijden voor een jury waar het niet om de figuren gaat maar om hoe je op je pony of paard zit zowel in stap, draf als galop. De jury zoekt per categorie de 3 best zittende ruiters uit. Deze ruiters mogen naar de regiofinale op 25 juni in Zwolle. Daar rijd je tegen ruiters van andere maneges. Haal je daar een hoge score, dan mag je naar de kwartfinale. Vervolgens worden na deze kwartfinale ruiters afgevaardigd naar de halve finale tijdens Horse Event in Ermelo. Tijdens de finale strijden per categorie 5 ruiters om de titel ‘Bestzittende Manegeruiter van het jaar 2017’.
 

Wie mogen er meedoen?
 

Iedere ruiter vanaf 10 jaar (als je voor 1 september nog 10 wordt mag je meedoen!) die in het bezit is van een geldig ruiterpaspoort, met registratie van deelname aan F-proeven, mag deelnemen aan de FNRS Zitcompetitie. Als je een KNHS startpas hebt, dan mag je helaas niet meedoen. Hippisch Centrum Emmen organiseert de selectiedag op 22 april 2017. De ruiters die op deze dag geselecteerd worden mogen door naar de regiofinale die plaats vindt op een ander ruitersportcentrum. Deze ruiters zullen twee extra gratis zitlessen aangeboden krijgen voordat we richting de regiofinale gaan. 
 

Welke categorieën zijn er en wanneer kan je je opgeven?

 • Categorie 1: 10 t/m 12 jaar, wel in het bezit van een F4 diploma
 • Categorie 2: 13 t/m 17 jaar, niet in het bezit van het F8 diploma
 • Categorie 3: 13 t/m 17 jaar, wel in het bezit van het F8 diploma
 • Categorie 4: 18 jaar en ouder, alle niveaus


Op 1 april 2017 wordt het niveau van de ruiter gemeten. Op 1 september 2017 wordt de leeftijd van de ruiter gemeten. 
Tijdens de Zitcompetitie worden proeven gereden die zijn ontwikkeld voor deze competitie. De FNRS Juryleden letten op de houding en zit van de ruiter en zij geven hiervoor een cijfer van 1 tot en met 10. Deze cijfers worden gegeven aan de hand van de volgende onderdelen:
•    Onafhankelijke zit van de ruiter
•    Balans van de ruiter
•    Houding van de ruiter
•    Beenligging en de juistheid van de beenhulpen
•    Handhouding en de juistheid van de teugelhulpen
•    Het ontspannen meegaan met de bewegingen van het paard
•    Algemene indruk


Opgeven

Let er goed op dat als je je opgeeft dat je aan de criteria van die categorie voldoet. Als voorbereiding op dit Nederlands Kampioenschap organiseert Hippisch Centrum Emmen op 14 april (goede vrijdag) speciale zitlessen. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de houding en zit van de ruiter te paard. 

 

Regiofinale:
Zondag 25 juni 2017
Manege Zwolle (Zwolle, Overijssel)

 

Kwartfinale:
Zondag 3 september 2017
Manege De Eenhoorn (Blokker, Noord-Holland)
Manege Thielen (Tilburg, Noord-Brabant)

 

Halve finale en finale:
Zaterdag 9 september 2017
KNHS-centrum (Ermelo, Gelderland), tijdens HORSE EVENT

 

 

Dressuurdagen Emmen 2017

 

 

dressuurdagen emmen 2017

 

 

Wil jij meerdere dagen achter elkaar starten op een evenement dat volop in het teken staat van de dressuur? Geef je dan nu op voor de Dressuurdagen Emmen van dinsdag 18 t/m zaterdag 22 juli voor pony’s klasse B t/m Z2 en paarden klasse B t/m ZZ-licht.

 

De Dressuurdagen worden gehouden op het terrein van Hippisch Centrum Emmen. Iedere dag heb je de kans om twee proeven te rijden, zowel het losrijden als de proef worden op zandbodem verreden! Je krijgt de kans om vier dagen achter elkaar te starten, dinsdag 18, woensdag 19, donderdag 20 juli en vrijdag 21 juli. De finale wordt op zaterdag 22 juli verreden. Om in aanmerking te komen voor een finale plaats dien je op tenminste twee verschillende dagen de verplichte proef (de eerste) te hebben gereden in dezelfde klasse. Per ring zullen plaatsingspunten worden toegekend. De twee hoogst gewaardeerde proeven zijn doorslaggevend voor een finale plaats op vrijdag. De finale van de klassen L1, L2, M1, M2, Z1, Z2 en ZZ-licht paarden en de klassen Z1 en Z2 pony's zal verreden worden in de vorm van een kür op muziek. 

 

De finale

Op zaterdag 22 juli zullen de 4 hoogst geplaatste combinaties uit alle klassen, zowel paarden als pony’s, de finale rijden. (Bij de pony's moeten zich minimaal 4 combinaties geselecteerd hebben in dezelfde klasse voor de finale, anders wordt er geen finale voor deze klasse verreden). Men mag met maximaal 2 paarden per klasse in de finale starten.  Men neemt voor deze finalewedstrijden geen punten mee uit eerder verreden proeven. Het klassement wordt dus opgemaakt uit de punten die in deze finalewedstrijd worden gereden. Bij tussentijdse promotie naar een hogere klasse vervallen de punten van de klasse waar eerst in gestart is.

 

Prijzen

Pony’s: Gebruiksartikelen en in de finale geldprijzen + eremetaal.
Paarden: Geldprijzen. In de finale geldt bij de paarden het volgende prijzengeld:

-          De winnaar van de B - Finale ontvangt een prijs van € 75,-

-          De winnaar van de L1 - Finale ontvangt een prijs van € 100,-

-          De winnaar van de L2 - Finale ontvangt een prijs van € 100,-

-          De winnaar van de M1- Finale ontvangt een prijs van € 125,-

-          De winnaar van de M2 - Finale ontvangt een prijs van € 125,-

-          De winnaar van de Z1 - Finale ontvangt een prijs van € 150,-

-          De winnaar van de Z2 - Finale ontvangt een prijs van € 150,-

-          De winnaar van de ZZ-licht Finale ontvangt een prijs van € 175,-

 

Geef je nu op d.m.v. een volledig ingevuld inschrijfformulier te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Dressuurdagen Emmen 2017 2

 

 

 

HCE-Oefencross

Oefencross 2017 2

Verkleed springen

Onderlinge springwedstrijd zondag 5 maart 

 

Verkleed springen1

De hele maand maart is 'gratis proefles maand'

Heb jij altijd al willen paardrijden? Of wil je het graag weer oppakken? Dan is dit je kans! De hele maand maart hebben wij ‘gratis proefles maand’. Wij bieden leerzame en gevarieerde lessen voor jong en oud aan zowel beginnende als gevorderde ruiters. Kom vrijblijvend kennis maken met onze paarden en pony’s! Kijk voor meer informatie op onze website www.hce-emmen.nl of bel ons op 0591-301352 (na 16.00 uur) om meteen een afspraak te maken. 

Gratis proefles maand actie 3

 

 

Geen lessen tussen kerst en oud en nieuw

Tussen kerst en oud en nieuw, de eerste week van de kerstvakantie van 26 dec t/m 1 januari, komen alle lessen te vervallen. De les mag uiteraard ingehaald worden. 

Oefencross

Oefencross3

OPEN DAG zondag 25 september

 

Iedereen is van harte welkom op onze open dag! Vanaf 13:00 kun je op de manege genieten van verschillende shows en demonstraties. Tweevoudig Nederlands kampioen Fleur Medema komt een western demonstratie geven met haar paard BQ Blind Date. Ruiters van Hippisch Centrum Emmen laten diverse takken van de prachtige paardensport laten. Zo is er een springclinic, carrousel, voltige en estafette race.

 

Als klap op de vuurpijl is er een verassing voor alle liefhebbers van paardrijden, Jesse Drent & Eva Roemaat komen langs! Samen vormen zij Showteam Nalanta vrijheidsdressuur. Bij vrijheidsdressuur draait het volledig om paarden spelenderwijs en in vrijheid allerlei natuurlijke bewegingen aan te leren en op commando uit te voeren. Zoals steigeren, buigen en liggen, maar ook de Spaanse pas. Na afloop zullen ze blijven voor foto’s en handtekeningen.

 

Natuurlijk kun je tijdens deze open dag gratis ponyrijden, is er een springkussen, gratis schminken, lekkere eet- en drink kraampjes, een ruitersport kraampje, een informatiestand en nog veel meer! De hoefsmid van Hippisch Centrum Emmen is ook aanwezig, hij gaat laten zien hoe een paard beslagen wordt. 

 

Speciale actie voor nieuwe ruiters

 

Er geldt deze dag een speciale actie: als je je inschrijft voor rijlessen tijdens de open dag ontvang je de eerste twee lessen gratis.

Iedereen is van harte welkom op 25 september van 13.00 uur tot 16.30 uur bij Hippisch Centrum Emmen aan de Ericasestraat 109 in Erica. Voor meer informatie zie www.hce-emmen.nl of kijk op de facebookpagina www.facebook.com/hippischcentrumemmen

 

 Open dag 2016 De Zuidenvelder page 001

 

 

 

Dressuurdagen Emmen 2016

 dressuurdagen emmen 2016

 

Met finaledag, kür op muziek en leuke geldprijzen!

 

Wil jij meerdere dagen achter elkaar starten op een evenement dat volop in het teken staat van de dressuur? Geef je dan nu op voor de Dressuurdagen Emmen van dinsdag 19 t/m zaterdag 23 juli!

 

 • Pony's klasse B t/m Z2
 • Paarden klasse B t/m ZZ-licht.

De Dressuurdagen worden gehouden op het terrein van Hippisch Centrum Emmen. Iedere dag heb je de kans om twee proeven te rijden, zowel het losrijden als de proef worden op zandbodem verreden! 

Je krijgt de kans om vier dagen achter elkaar te starten, dinsdag 19, woensdag 20, donderdag 21 juli en vrijdag 22 juli. De finale wordt op zaterdag 23 juli verreden. Om in aanmerking te komen voor een finale plaats dien je op tenminste twee verschillende dagen de verplichte proef* te hebben gereden in dezelfde klasse.  Per ring zullen plaatsingspunten worden toegekend. De twee hoogst gewaardeerde proeven zijn doorslaggevend voor een finale plaats op zaterdag. De finale van de klassen Z1, Z2 en ZZ-licht paarden zal verreden worden in de vorm van een kür op muziek. 

* Wij houden de richtlijnen van de KNHS aan, de eerste proef die daar wordt aangegeven zal de verplichte proef zijn. 

 

De finale

Op zaterdag 23 juli zullen de 4 hoogst geplaatste combinaties uit alle klassen, zowel paarden als pony’s, de finale rijden. Men mag met maximaal 2 paarden per klasse in de finale starten.  Men neemt voor deze finalewedstrijden geen punten mee uit eerder verreden proeven. Het klassement wordt dus opgemaakt uit de punten die in deze finalewedstrijd worden gereden. Bij tussentijdse promotie naar een hogere klasse vervallen de punten van de klasse waar eerst in gestart is.

 

Prijzen

Pony’s: Gebruiksartikelen en in de finale geldprijzen + eremetaal.
Paarden: Geldprijzen. In de finale geldt bij de paarden het volgende prijzengeld:

-          De winnaar van de B - Finale ontvangt een prijs van € 75,-

-          De winnaar van de L1 - Finale ontvangt een prijs van € 100,-

-          De winnaar van de L2 - Finale ontvangt een prijs van € 100,-

-          De winnaar van de M1- Finale ontvangt een prijs van € 125,-

-          De winnaar van de M2 - Finale ontvangt een prijs van € 125,-

-          De winnaar van de Z1 - Finale ontvangt een prijs van € 150,-

-          De winnaar van de Z2 - Finale ontvangt een prijs van € 150,-

-          De winnaar van de ZZ-licht Finale ontvangt een prijs van € 175,-

 

 

Geef je nu op d.m.v. een volledig ingevuld inschrijfformulier te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

Cursus Valtraining

Valtraining

 

Het vraagt heel wat van lichaam en geest om op een bewegend dier goed in balans te komen en te blijven. En mocht er toch een valpartij zijn, dan wil je als ruiter zo gunstig mogelijk terecht komen. De valtraining is bedoeld om de kans op blessures te verkleinen en om het zelfvertrouwen van (angstige) ruiters te vergroten.

 

De cursus Valtraining wordt gegeven door Sandy Groeneveld. Ze heeft het certificaat Fit & Veilig behaald en werkt met het  lespakket dat is ontwikkeld door Veiligheid.nl en Adelinde Training Center in samenwerking met Valpedagoog Yos Lotens.

 

De cursus bestaat uit een serie van twee lessen van anderhalf uur.

Kosten bedragen 27,50 euro p.p.

Data lessen: zondag 29 mei en zondag 5 juni

De eerste groep start om 11.00 uur. Max. 10 deelnemers per groep.

Leeftijd: vanaf 7 jaar.  Ook voor volwassenen!

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.

Meld je nu aan via de inschrijflijst, in de kantine!*

*Alleen voor leden van HCE